Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Vochtigheid sonde

Vochtigheid sonde

Met vochtsondes kan de luchtvochtigheid worden gemeten met behulp van verschillende sensoren. Deze sondes worden veel gebruikt in de industrie en zijn al dan niet verbonden met apparaten waarmee hun signalen kunnen worden gemeten en geanalyseerd. De keuze van de vochtsonde hangt af van de toepassing en de beperkingen waaraan deze wordt blootgesteld.

offerte aanvragen

Wat is een sonde? vochtigheid?

Op zoek naar een vochtmeter. Moet u nog bepalen welk type sonde u nodig heeft? Bij het kiezen van een vochtvoeler moet u rekening houden met de omgeving en de toepassing. Voor het meten van bodemvocht en luchtvochtigheid gaan we niet dezelfde sonde gebruiken.

Er zijn veel parameters waarmee u rekening moet houden:

Temperatuurbereik - Grootte - Reactietijd - Communicatie - Aansluitingen - Elektrische isolatie - Certificeringen - Beschermingsindex - Bevestigingen - enz...

De onderstaande parameters zijn de belangrijkste, maar afhankelijk van het toepassingsgebied en de beperkingen kan de lijst met specificaties langer zijn. Met al deze overwegingen moet rekening worden gehouden bij het selecteren van uw sonde en we zijn hier om u te begeleiden en u het meest geschikte product aan te bieden.

Vochtigheidssonde bedrade

Dit soort vochtvoelers zijn meetapparaten die via een kabel de voeler zelf verbinden met een meetapparaat of besturingssysteem.

Deze bekabelde verbinding maakt de overdracht van vochtigheidsgegevens tussen de sonde en het meetapparaat mogelijk. Deze sondes moeten vanwege het beperkte bereik van de kabel dicht bij het meetapparaat worden geïnstalleerd.

Vochtigheid sonde draadloze

Dit soort vochtvoelers zijn stand-alone apparaten die niet via een kabel op een meetapparaat hoeven te worden aangesloten. Ze bieden een grotere plaatsingsvrijheid omdat ze niet worden beperkt door het bereik van een kabel.

Ze kunnen op locaties ver van het meetapparaat worden geplaatst. Ze kunnen echter onderhevig zijn aan interferentie in de gegevensoverdracht, wat de betrouwbaarheid van de metingen kan beïnvloeden.

Waar gebruiken we sondes? vochtigheid?

Veel industrieën gebruiken sondes om de luchtvochtigheid te meten en te monitoren.

De meest voorkomende zijn landbouw, geneeskunde en voeding. Elke branche stelt specifieke eisen aan haar meetinstrumenten. In de voedingsmiddelenindustrie is een vochtsonde bijvoorbeeld handig om de kwaliteit, veiligheid en houdbaarheid van producten te waarborgen. Afhankelijk van de branche verschillen de selectiecriteria: weerstand tegen hoge temperaturen, hoge precisie, responstijd, etc.

waar kan je komen een vochtsonde?

Welk type sonde u ook zoekt, bij Guilcor vindt u het.

Wij bieden prijs- en tijdgaranties aan onze klanten. Onze sondes worden opgeslagen en verzonden vanuit Europa. Neem contact op met onze verkoopvertegenwoordigers voor een offerte.