Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Druksonde

Druksonde

Met druksondes kan de druk via verschillende sensoren worden gemeten. Deze bekabelde sondes worden veel gebruikt in de industrie en worden aangesloten op apparaten waarmee hun signalen kunnen worden gemeten en geanalyseerd. De keuze van de druksonde hangt af van de toepassing en de beperkingen waaraan deze wordt blootgesteld.

offerte aanvragen

Wat is een sonde? depressie?

Op zoek naar een drukmeetapparaat. Moet u nog bepalen welk type sonde u nodig heeft? Bij het kiezen van een druksonde moet rekening worden gehouden met de omgeving en de toepassing. We zullen niet dezelfde sonde gebruiken om de druk van olie of water te meten.

Er zijn veel parameters waarmee u rekening moet houden:

Temperatuurbereik - Grootte - Reactietijd - Communicatie - Aansluitingen - Elektrische isolatie - Certificeringen - Beschermingsindex - Bevestigingen - enz...

De onderstaande parameters zijn de belangrijkste, maar afhankelijk van het toepassingsgebied en de beperkingen kan de lijst met specificaties langer zijn. Met al deze overwegingen moet rekening worden gehouden bij het selecteren van uw sonde en we zijn hier om u te begeleiden en u het meest geschikte product aan te bieden.

Druksonde capacitief

Dit soort druksondes zijn gebaseerd op de principes van capaciteitsverandering veroorzaakt door mechanische vervorming als gevolg van uitgeoefende druk.

Deze meetapparaten kunnen worden gebruikt voor het meten van gassen of vloeistoffen.

Druksonde MEMS

Dit soort geminiaturiseerde druksondes die gebruik maken van micro-elektromechanische systeemtechnologie.

Deze sensoren combineren mechanische en elektrische componenten op microscopische schaal om de druk van gassen of vloeistoffen te meten.

Waar gebruiken we sondes? depressie?

Veel industrieën gebruiken sondes om de druk te meten en te monitoren.

De meest voorkomende zijn de automobiel-, medische en voedselsector. Elke branche stelt specifieke eisen aan haar meetinstrumenten. In de voedingsmiddelenindustrie is een druksonde bijvoorbeeld handig voor het aansturen van productieprocessen. Afhankelijk van de branche verschillen de selectiecriteria: weerstand tegen hoge temperaturen, hoge precisie, responstijd, etc.

waar kan je komen een druksonde?

Welk type sonde u ook zoekt, bij Guilcor vindt u het.

Wij bieden prijs- en tijdgaranties aan onze klanten. Onze sondes worden opgeslagen en verzonden vanuit Europa. Neem contact op met onze verkoopvertegenwoordigers voor een offerte.