Temperatuurlogger - Datalogger

recorders

Wat is een datalogger?

Een datalogger (ook wel temperatuurrecorder genoemd) is een elektronisch apparaat dat temperatuurgegevens registreert in de tijd of op basis van de locatie. Het onderschept zijn gegevens met een geïntegreerd instrument of via externe sensoren.

Temperatuurregistratiethermometers zijn steeds vaker gebaseerd op een digitale processor (of computer). Ze zijn meestal klein, werken op batterijen, zijn draagbaar en uitgerust met een microprocessor, intern geheugen voor opslag van sensorgegevens.

Sommige dataloggers werken samen met een computer en gebruiken software om deze te activeren en om de verzamelde gegevens weer te geven en te analyseren. Andere hebben een apparaat met lokale interface (toetsenbord, lcd-scherm) en kunnen als zelfstandig apparaat worden gebruikt. 

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van dataloggers is de mogelijkheid om 24 uur per dag automatisch gegevens te verzamelen. 

Bij activering worden temperatuurloggers doorgaans ingezet en onbeheerd achtergelaten om informatie te meten en vast te leggen gedurende de bewakingsperiode. Dit maakt het mogelijk om een ​​compleet en nauwkeurig beeld te krijgen van de bewaakte omgevingsomstandigheden.

Opnamethermometers zijn ideaal voor de volgende toepassingen: 

- Het vervoer van goederen

- Gebouwtemperatuurregeling (verwarming, ventilatie en airconditioning) 

- Voedselcontrole 

- Vaccinopslag in medische instellingen

Hoe krijg ik toegang tot de gegevens die zijn geregistreerd door de datalogger?

U heeft verschillende manieren om uw opgeslagen gegevens te bekijken, afhankelijk van het apparaat dat u selecteert. 

Sommige apparaten geven u inderdaad rechtstreeks toegang tot uw gegevens via hun displays of via een afdruksysteem. 

Aan de andere kant is het ook mogelijk om de gegevens die worden onderschept door uw temperatuurlogger over te dragen. Ofwel met een bekabeld systeem of met een draadloze verbinding. Zodat u uw gegevens kunt extraheren op uw computer, tablet en mobiele telefoon. (Afhankelijk van het gekozen model) U hoeft alleen de juiste software te downloaden.