Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104

Sonde in kunststof behuizing voor buiten - Digitaal DS18B20

Verwijzing GSD 115AR

Levering binnen 3 tot 5 weken
Deze temperatuursensor met digitale uitgang 1-draads / DS18B20 - SD 115 voor buitenomgeving is ontworpen voor het meten van de contacttemperatuur van gasvormige stoffen buiten of in industrieel gebied, op muren van gebouwen, maar ook in gebouwen, kantoren of productiehallen. De temperatuursensoren zijn eenvoudig te installeren dankzij het unieke "S-vormige" ontwerp.

De temperatuursensor met een digitale uitgang 1-draads / DS18B20-SD 115 voor buitenomgeving bestaat uit een plastic kop en een metalen buis, waar het detectie-element voor temperatuurmeting (sensor) is vierkant. In de kop zit een aansluitblok met een converter. De sensor wordt aangesloten via een kabelwartel of connector.

SD 115A - DS18B20 digitale temperatuursensor, communicatie via 1-draads bus

Het bedrijfstemperatuurbereik van de sensoren is gedefinieerd in de tabel met technische parameters van de verschillende sensorversies. De sensoren reageren op IP 65-ingangsbescherming volgens EN 60529, zoals gewijzigd. Aanbevolen installatie van de sensor:

Voor meting van de buitenluchttemperatuur - installatie wordt aanbevolen aan de koelere kant van het gebouw (noord of noordwest), zodat de sensor niet wordt blootgesteld aan direct licht van de Zon. Installatie wordt aanbevolen op 2/3 van de hoogte van de muur van het gebouw.

Voor meting van de binnenluchttemperatuur in kamers, kantoren of productiehallen - installatie wordt aanbevolen op een binnenmuur op een hoogte van 1,5 m, in bewegingsgebieden van mensen, in plaatsen niet blootgesteld aan de zon en niet beïnvloed door de warmte van de verwarmingsradiatoren of verlichting
De sensor is ontworpen om te werken in een chemisch niet-agressieve omgeving, het gebruik moet worden gekozen op basis van de temperatuur en de chemische weerstand van de sensorkop

Producteigenschappen Sonde in kunststof behuizing voor buiten - Digitaal DS18B20

Buitensensor - RS485 - Kunststof koffer

VERKLARING, CERTIFICATIE, KALIBRATIE

  • De fabrikant biedt een EU-conformiteitsverklaring.
  • Kalibratie - De laatste metrologische controle - vergelijking met normen of werkinstrumenten - wordt uitgevoerd voor alle producten. De continuïteit van normen en werkmeetinstrumenten is verzekerd in de zin van artikel 5 van wet nr. 505/1990 over metrologie. De fabrikant biedt de mogelijkheid om de gekalibreerde sensoren te leveren in het laboratoriumλ (volgens de eisen van norm EN ISO / IEC 17025) of in een geaccrediteerd laboratorium.  
  • Caractéristiques
  • Kabel schema's
  • Dimensionale diepgang
  • Downloaden
Sensortype GSD 115AR
Uitgangssignaal 1 draad / DS18B20
Meetbereik -30 tot 100 ° C
Nauwkeurigheid elektronica *) ± 0,2 ° C
Type / nauwkeurigheid van het gevoelige element *) ± 0,5 ° C in het bereik van -10 tot 80 ° C
  ± 2 ° C in het bereik van -30 tot 100 ° C
Voedingsspanning (U) 3 tot 5,5 V DC
Nominale voedingsspanning (Un) 5 V DC
Stroomverbruik / stroom 1 mA
Arbeidsomstandigheden omgevingstemperatuur: -30 tot 100 ° C
  relatieve luchtvochtigheid: max. 100%
  atmosferische druk: 70 tot 107 kPa
Bescherming tegen binnendringen IP 65 volgens EN 60529, zoals gewijzigd
Rod lengte 50 mm
Standaard staafdiameter 6 0,2 ± mm
Rod materiaal roestvast staal DIN 1.4301
Isolatieweerstand > 200 MΩ bij 500 V / DC, 25 ° C ± 3 ° C; vochtigheid <85%
Afmetingen kop 70 x 63 x 34 mm
Materiaal kop POLYAMIDE
Connectortype in de kop RSFM4 - M12 - Lumberg
(voor sensoren met een connector)  
Aanbevolen kabelsectie 0,35 tot 1,5 mm 2
(voor sensoren met doorvoertule)  
gewicht min. 100 g


Let op:
le fabrikant behoudt zich het recht voor om het ontwerp en de technische kenmerken van de producten te wijzigen.

SENSOR INSTALLATIE EN ONDERHOUD

Voordat u de voedingskabel aansluit, tilt u het deksel van de plastic aansluitkop op met een platte schroevendraaier. De ingangskabel wordt volgens het bedradingsschema via het losse oog op de klemmen aangesloten. De aanbevolen draaddoorsnede is 0,35 tot 1,5 mm2, de diameter van de kabel met ronde doorsnede kan variëren van 4 tot 8 mm. Om de beschermingswaarde IP 65 te garanderen, moet de doorvoertule zijn
stevig vast en de afdekking moet worden aangebracht na het aansluiten van de ingangskabel. Als de ingangskabel wordt gelegd in de buurt van hoogspanningsgeleiders of apparaten die apparatuur leveren die een storend elektromagnetisch veld veroorzaakt (bijvoorbeeld apparatuur met inductieve belasting), moet een afgeschermde kabel worden gebruikt. Na installatie en aansluiting van de sensor op de sequentiële elektrische evaluatiesysteemapparatuur is de sensor klaar voor gebruik. De sensor heeft geen bijzonder onderhoud nodig. Het apparaat kan in elke werkomgeving worden gebruikt, maar het oog mag niet naar boven gericht zijn.

Deze producten kunnen interesseert u