Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Contact temperatuursensor

Contact sonde

16 producten

Om de temperatuur van vaste oppervlakken op te nemen, is het bij voorkeur uitgerust met een contactsonde. Hoge precisie, betrouwbaarheid, robuustheid en een groot meetbereik, dat zijn de belangrijkste kenmerken van onze contactsensoren.

Alles over
contact sondes

Contacttemperatuursensoren meten hun eigen temperatuur. We leiden de temperatuur af van het object waarmee de sensor in contact staat, wetende dat de twee in thermisch evenwicht zijn. Dat wil zeggen, er is geen warmtestroom tussen hen. De contactsonde moet worden onderscheiden van de contactloze thermometer die convectie en straling gebruikt om temperatuurveranderingen te bewaken.

1. Wanneer u goed thermisch contact kunt maken met het object of de vloeistof

2. Als de verwachte temperatuur lager is dan ~ 1 ° C of hoger dan ongeveer –700 ° C

3. Als we een reactietijd kunnen accepteren die groter is dan bij andere technologieën (plunjersondes, schroefsondes enz.)

Goed thermisch contact betekent dat de sensor en het object of de vloeistof op of zeer dicht bij dezelfde temperatuur zijn. Dit is over het algemeen het geval wanneer de afmetingen en massa van de sensor klein zijn in vergelijking met wat wordt gemeten. U moet dit fysieke contact onderhouden door te solderen, vast te klemmen, te lijmen of door een andere betrouwbare methode te gebruiken om de sensor aan het object te bevestigen.

Houd er rekening mee dat we voor een optimaal gebruik van uw contactsonde adviseren om de instructies zorgvuldig te lezen. Met name wat betreft de bedrijfsomstandigheden, namelijk de omgevingstemperatuur, de relatieve vochtigheid en de atmosferische druk.

Contactmeetsondes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt: 

  • meet de temperatuur in de leidingen; 
  • de kou detecteren; 
  • oppervlaktetemperatuurmetingen uitvoeren van ferromagnetische objecten, vaste, platte en gladde stoffen, 

We bieden een breed scala aan contactmeetinstrumenten om aan al uw behoeften te voldoen. U vindt het als volgt: 

  • Thermistorsensor; 
  • Nokcontactsonde, gladde buis, rechte hoek; 
  • Magnetische temperatuursonde; 
  • Thermische sonde met display. 

Afhankelijk van uw behoeften op het gebied van temperatuurmeting, vindt u eenvoudig de contactsonde die aan uw behoeften voldoet. En dit zowel wat betreft het temperatuurbereik, de responstijd, de gebruikte materialen voor de behuizing (roestvrij staal, koper, messing, enz.), de nauwkeurige temperatuurregeling, de temperatuurweergave, enz. 

Voor een betrouwbaar, nauwkeurig en robuust contactmeetapparaat kunt u op Guilcor rekenen. Op onze website presenteren wij een breed scala aan contactvoelers. Maar houd er rekening mee dat u uw meter ook kunt aanpassen op het gebied van sensorspecificaties en kabellengte. 

Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen voor een offerte op maat tegen de beste prijs. 

Wij zorgen er dan voor dat uw temperatuurmeetapparatuur zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.

Ik kan mijn sonde niet vinden , hoe kan je me helpen?

Wij kunnen u altijd de betrouwbare, nauwkeurige en robuuste sonde bieden die u zoekt. 

Op onze website presenteren we een grote verscheidenheid aan temperatuursondes. Weet dat u uw product ook op alle specificaties kunt aanpassen of een aanvraag kunt indienen vanaf een technische tekening om uw sonde te maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw temperatuursonde zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.