Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104

PTC-thermistorsonde

De PTC (positieve temperatuur coëfficiënt) thermistor is een thermisch gevoelige halfgeleiderweerstand, de weerstand neemt toe met toenemende temperatuur.

ALLES OVER
PTC-thermistorsensoren

De meting PTC thermistor sensor:

Weerstanden met silicium hebben een redelijk uniforme positieve temperatuurcoëfficiënt (ongeveer + 0,77% / C) over het grootste deel van hun werkbereik, vaak gebruikt voor temperatuurmeting en temperatuurcompensatie.

De thermische beveiliging PTC thermistor sensor :

Gemaakt van gedoteerd polykristallijn keramiek op basis van bariumtitaniet (belangrijk BaTio3-materiaal). De weerstand neemt sterk toe bij de Curietemperatuur. Gebruikt voor :

- overbelastingsbeveiliging

- bescherming tegen overstroom

- bescherming tegen oververhitting

- zelfregulerende verwarming

- het starten van de motor

- progressieve start van de verlichting, enz.

PTC-thermistor

Siliconen PTC lineaire thermistoren. Deze temperatuursensoren zijn ingekapseld in glas met binnenin een element gelijk aan de volgende elementen KTY84 KTY83 KTY81, R25 600, 1000, 2000 ohm. Weerstand neemt toe met toenemende temperatuur in lineariteit, siliconen temperatuursensoren vertonen een storingsvrije werking wanneer een systeem oververhit raakt. Bovendien is silicium inherent stabiel met een zeer lange levensduur, wat veel wordt toegepast bij temperatuurdetectie en -regeling in aandrijvingen en motoren.

Deze PTC-thermistorsEnkele en drievoudige PTC-thermistor een weerstand hebben die exponentieel toeneemt naarmate het Curie-punt nadert. Ze zijn geschikt voor het bewaken van temperatuurgrenzen.

Bijvoorbeeld:

- Om een ​​ventilator aan te zetten wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt.

- Voor het detecteren van oververhitting van wikkelingen in elektromotoren, spoelen, transformatoren, apparatuur, machines, etc.

IK KAN MIJN SONDE NIET VINDEN , HOE KAN JE ME HELPEN?

Wij kunnen u altijd de betrouwbare, nauwkeurige en robuuste sonde bieden die u zoekt.

Op onze website presenteren we een grote verscheidenheid aan temperatuursondes. Weet dat u uw product ook op alle specificaties kunt aanpassen of een aanvraag kunt indienen vanaf een technische tekening om uw sonde te maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw temperatuursonde zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.