PTC-thermistorsonde

De PTC (positieve temperatuur coëfficiënt) thermistor is een thermisch gevoelige halfgeleiderweerstand, de weerstand neemt toe met toenemende temperatuur.

Er zijn twee soorten PTC-thermistorsondes:

- Lineaire PTC-thermistorvoelers voor temperatuurmeting
- Niet-lineaire PTC-thermistorsondes voor het bewaken van overschrijdingen van temperatuurdrempels


De lineaire PTC-thermistorsonde:

Weerstanden met silicium hebben een redelijk uniforme positieve temperatuurcoëfficiënt (ongeveer + 0,77% / C) over het grootste deel van hun werkbereik, vaak gebruikt voor temperatuurmeting en temperatuurcompensatie.

De niet-lineaire PTC-thermistorsonde:

Gemaakt van gedoteerd polykristallijn keramiek op basis van bariumtitaniet (belangrijk BaTio3-materiaal). De weerstand neemt sterk toe bij de Curietemperatuur. Gebruikt voor :

- overbelastingsbeveiliging

- bescherming tegen overstroom

- bescherming tegen oververhitting

- zelfregulerende verwarming

- het starten van de motor

- progressieve start van de verlichting, enz.

Silicium PTC thermistor temperatuursensorPTC-thermistor

GUILCOR siliconen lineaire PTC-thermistors. Deze temperatuursensoren zijn ingekapseld in glas met aan de binnenkant een element dat equivalent is aan de volgende elementen KTY84 KTY83 KTY81, R25 600, 1000, 2000 ohm. Aangezien de weerstand toeneemt met toenemende temperatuur in lineariteit, vertonen siliciumtemperatuursensoren een faalveilige werking wanneer een systeem oververhit raakt. Bovendien is silicium inherent stabiel met een zeer lange levensduur, op grote schaal toegepast bij temperatuurdetectie en -regeling in aandrijvingen en motoren.

PTC thermistor temperatuursensor voor motorbeveiliging

Deze PTC-thermistorsEnkele en drievoudige PTC-thermistor een weerstand hebben die exponentieel toeneemt naarmate het Curie-punt nadert. Ze zijn geschikt voor het bewaken van temperatuurgrenzen.

Bijvoorbeeld:

- Om een ​​ventilator aan te zetten wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt.

- Voor het detecteren van oververhitting van wikkelingen in elektromotoren, spoelen, transformatoren, apparatuur, machines, etc.


Op zoek naar informatie over lineaire en niet-lineaire PTC-sondes? Ga direct naar de speciale pagina!