Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Binnenkamertemperatuursensor met aansluitblok

Ruimtesensor

17 producten

Binnen of buiten, het regelen van de temperatuur is een zaak die ons allemaal aangaat. Om bedrijven en woningen te helpen te allen tijde thermisch comfort te behouden, presenteert Guilcor zijn kamersensoren.

Alles over
kamer sensoren

Deze sensoren worden gebruikt om de omgevingstemperatuur binnen of buiten te meten. Ze kunnen worden gebruikt voor het weergeven van de gemeten waarde of voor aansluiting op een gebouwbeheersysteem. 

Onze ruimtesensoren zijn voornamelijk contactloze temperatuursensoren. Dat wil zeggen, ze gebruiken convectie en straling om veranderingen in de omgevingstemperatuur te meten.

Elke Guilcor binnentemperatuursensor kenmerkt zich door bewezen kwaliteit. 

Zo zijn al onze ruimtesensoren geschikt voor gebruik in gebouwen, hotels, scholen, theaters, kantoren en allerlei soorten woningen. De binnensensor maakt het vervolgens mogelijk om de temperatuur te meten van een omgeving die is beschermd tegen vocht. We spreken ook wel van droge atmosfeer.  

Concreet zijn de voordelen van een programmeerbare kamerthermostaat legio: 

  • Comforttemperatuur: aangezien mensen een zo aangenaam mogelijk comfort willen, beantwoordt dit type sonde perfect aan de verwachte behoeften om de temperatuur van het pand te regelen. 
  • Energiebesparing: door temperatuurschommelingen te reguleren, kunt u met de binnensensor energie besparen. Het idee is dan om u te helpen uw elektrische verwarmingssysteem (traagheidsradiatoren, vloerverwarming) of niet-elektrische verwarming (condensatie- of oliegestookte ketel, warmtepomp, enz.) beter te beheren. Met deze regeling kunt u uw energierekening verlagen.  

Voor gebruik binnenshuis ligt het meetbereik van de temperatuursensor over het algemeen tussen 0 en 50 º.

Naast gebruik in woningen of panden kan de ruimtevoeler ook worden gebruikt om de buitentemperatuur te meten. 

Als u een buitensensor nodig heeft, volgt hier wat informatie om te weten: 

  • De bedrijfstemperatuurbereiken van de externe sonde liggen tussen -30 en 70°C, -30 en 100°C en -50°C en 100°C. 
  • Deze sensoren hebben een IP65-classificatie nodig wanneer ze buiten worden geïnstalleerd om het weer te weerstaan. Deze index komt overeen met apparatuur die zowel stofdicht als bestand is tegen waterstralen (dus regen). 
  • Voor buitenthermometers raden we aan deze aan de koudste kant van het gebouw (noord of noordwesten) te plaatsen om direct zonlicht te vermijden. 

Het installeren van uw kamersensor is eenvoudig.

Voor een buitensensor adviseren wij u om deze naar het noorden te installeren op een hoogte gelijk aan 2/3 van het gebouw.

Voor een binnenruimtesensor hangt dit af van het gebruik van het pand. Als de meeste mensen als een gang staan, adviseren we een hoogte tussen de 160 en 180 cm. Als de meeste mensen zitten, raden we een hoogte van 80 tot 100 cm aan. Het doel is altijd om de door mensen gevoelde temperatuur te reguleren.

Heeft u het model kamersensor gevonden dat aan al uw wensen voldoet? Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons op te nemen om uw bestelling te plaatsen.

Ik kan mijn sonde niet vinden , hoe kan je me helpen?

Wij kunnen u altijd de betrouwbare, nauwkeurige en robuuste sonde bieden die u zoekt. 

Op onze website presenteren we een grote verscheidenheid aan temperatuursondes. Weet dat u uw product ook op alle specificaties kunt aanpassen of een aanvraag kunt indienen vanaf een technische tekening om uw sonde te maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw temperatuursonde zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.