Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
ATEX temperatuursensor - ATEX temperatuursensor

ATEX-sonde

10 producten

Kies voor temperatuurmeting in risicogebieden uw ATEX-sensor. Voor het uitvoeren van temperatuurmetingen heeft u een betrouwbaar en nauwkeurig apparaat nodig. Vooral in risicovolle omgevingen waar weinig ruimte is voor fouten. Precies om deze reden bieden we u bij Guilcor een ruime keuze aan ATEX-sondes.

Alles over
ATEX-sondes

Onze ATEX bedrade en aansluitkop temperatuursensoren kenmerken zich door bewezen kwaliteit.  

Ongeacht het gekozen model, hier zijn de kenmerken van deze temperatuurregelaars: 

  • verkrijgbaar met verschillende kabellengtes, diameters en buislengtes; 
  • gebruik binnen en buiten; 
  • een IP66 (tegen stof en waterstralen) en IP67 (stofdicht en bestand tegen tijdelijke onderdompeling op een diepte van 1 meter) beschermingsindex; 
  • ATEX-certificering voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Onze meetsondes zijn ATEX-gecertificeerd. Dit betekent dat ze voldoen aan de eisen van de Europese norm met betrekking tot producten die bruikbaar zijn in EXplosieve ATmospheres. Deze norm stelt veiligheidsregels voor explosiegevaarlijke gebieden; ofwel die direct in contact staan ​​met gas (dit is zone 1), ofwel dicht bij het gas staan ​​(dit is zone 2). 

Met EX-markering zijn onze thermische meetinstrumenten en hun toebehoren (thermowell, bajonet, kabels, enz.) beschermd tegen explosiegevaar en voldoen dus volledig aan de Europese ATEX-norm. 

ATEX temperatuursensoren hebben voornamelijk betrekking op industriële toepassingen. 

Concreet maakt het gebruik van een ATEX-sensor het mogelijk om de temperaturen in airconditioning of ventilatiekanalen te meten. Zij kunnen u de exacte contacttemperatuur (in graden Celsius of Fahrenheit) van de te bestuderen objecten geven. Maar ze vertellen je ook over eventuele significante temperatuurschommelingen. 

Onze thermometers en meetsondes werken volgens het principe van duidelijke afhankelijkheid van de verandering in sensoreigenschap en de verandering in oppervlaktetemperatuur. 

Temperatuurdetectoren zijn ontworpen om te werken in een chemisch niet-agressieve omgeving. Het gebruik ervan moet worden gekozen op basis van de temperatuur en chemische bestendigheid van de behuizing, evenals de stroomkabel.

Ten slotte kunnen ze geen vonken genereren

Om ervoor te zorgen dat uw meetinstrument correct werkt (en vooral dat de gemeten temperatuur correct is), zijn er veel methoden. Wij adviseren u onderstaande toe te passen:

Stuur de ATEX temperatuursonde regelmatig naar een gecertificeerd kalibratielaboratorium.

Voor het meten van de omgevingstemperatuur in een explosiegevaarlijke ruimte heeft u een ATEX temperatuurvoeler nodig. U vindt dan bij Guilcor alle modellen (vochtigheidszender, weerstandsthermometer, thermokoppelsonde, enz.) met specifieke kenmerken (met display, roestvrijstalen connector, nauwkeurige meting, variabel temperatuurbereik afhankelijk van het model, kabellengte op maat, met of zonder kabel, lage of hoge temperaturen, enz.). 

Ik kan mijn sonde niet vinden , hoe kan je me helpen?

Wij kunnen u altijd de betrouwbare, nauwkeurige en robuuste sonde bieden die u zoekt. 

Op onze website presenteren we een grote verscheidenheid aan temperatuursondes. Weet dat u uw product ook op alle specificaties kunt aanpassen of een aanvraag kunt indienen vanaf een technische tekening om uw sonde te maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw temperatuursonde zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.