Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Temperatuursondes

Temperatuursondes

Met temperatuurvoelers kan de temperatuur worden gemeten via een NTC, PTC, RTD of andere sensor. Deze bedrade sondes worden veel gebruikt in de industrie en worden aangesloten op apparaten om hun signalen te meten en te analyseren. De keuze van de temperatuursensor hangt af van de toepassing en de beperkingen waaraan deze wordt onderworpen.

offerte aanvragen

Wat is een sonde? temperatuur?

Op zoek naar een temperatuurmeter. Moet u nog bepalen welk type sonde u nodig heeft? Bij het kiezen van een temperatuurvoeler moet rekening worden gehouden met de omgeving en de toepassing. We zullen niet dezelfde sonde gebruiken om de temperatuur van een elektromotor en een luchttemperatuur te meten.

Er zijn veel parameters waarmee u rekening moet houden:

Temperatuurbereik - Grootte - Reactietijd - Communicatie - Aansluitingen - Elektrische isolatie - Certificeringen - Beschermingsindex - Bevestigingen - enz...

De onderstaande parameters zijn de belangrijkste, maar afhankelijk van het toepassingsgebied en de beperkingen kan de lijst met specificaties langer zijn. Met al deze overwegingen moet rekening worden gehouden bij het selecteren van uw sonde en we zijn hier om u te begeleiden en u het meest geschikte product aan te bieden.

Onze sondes de temperatuur

Temperatuursonde contact opnemen

Dit soort temperatuurvoelers moet in fysiek contact staan ​​met het te meten object. Ze gebruiken geleiding om temperatuurschommelingen te monitoren.

Deze meters kunnen worden gebruikt om vaste stoffen, vloeistoffen of gassen te meten over een breed temperatuurbereik en hebben een snelle responstijd.

Temperatuursonde contactloos

Dit soort temperatuursondes gebruiken convectie en straling om temperatuurveranderingen te meten. Ze kunnen worden gebruikt om vloeistoffen, vaste stoffen of gassen te detecteren die stralings- of convectieve energie uitstralen.

Deze sondes worden over het algemeen gebruikt om de temperatuur van de omgevingslucht te meten.

Waar gebruiken we sondes? temperatuur?

Veel industrieën gebruiken sondes om de temperatuur te meten en te bewaken.

De meest voorkomende zijn automotive, medisch en voedsel. Elke branche stelt specifieke eisen aan zijn thermische meetinstrumenten. In de voedingsmiddelenindustrie is een kooktemperatuursonde bijvoorbeeld handig om te bepalen of items veilig zijn voor consumptie. Afhankelijk van de industrie verschillen de selectiecriteria: weerstand tegen hoge temperaturen, hoge precisie, responstijd, enz.

waar kan je komen een temperatuursensor?

Welk type sonde u ook zoekt (thermokoppel, thermistor, CTN, Pt100…), u vindt het bij Guilcor.

Wij bieden prijs- en tijdgaranties aan onze klanten. Onze sondes worden opgeslagen en verzonden vanuit Europa. Neem contact op met onze verkoopvertegenwoordigers voor een offerte.