Temperatuursensoren

Welke temperatuursensor moet je kiezen?

Als u weet waarom u een temperatuursonde nodig heeft, is de volgende stap om te bepalen welk type sensor u in uw sonde moet gebruiken. Er zijn veel technologieën, de meest voorkomende worden hieronder samengevat.

Lees verder

Thermistor met negatieve temperatuurcoëfficiënt (NTC)

NTC's of CTN's worden vaak gebruikt als resistieve temperatuursensoren of apparaten met beperkte stroomsterkte. Ze zijn meestal gemaakt van polymeren of keramiek en beide kunnen verschillende resultaten opleveren, afhankelijk van de toepassing die u meet. NTC-thermistors zijn ideaal voor gebruik in de militaire, automobiel- en emissiebeheersingsindustrieën. Ze zijn echter ook gebruikelijk in veel huishoudelijke toepassingen, waaronder rookmelders, ovens en airconditioners.

Thermistoren positieve temperatuurcoëfficiënt (PTC)

een PTC-thermistor wordt niet gebruikt om de mate van warmte of koude van een object, vloeistof of gas te meten. Deze temperatuurvoelers kunnen alleen detecteren wanneer een drempelwaarde is overschreden. Eenmaal bereikt, zal de weerstand van de sensor exponentieel toenemen. De thermistor is over het algemeen aangesloten op relais waardoor het mogelijk is deze plotselinge temperatuurstijging te meten en zo een contact te sluiten of te openen. Deze sensoren worden over het algemeen gebruikt in motoren en transformatoren als beveiliging tegen oververhitting. 

Weerstandsthermometers (RTD)

De weerstandstemperatuurdetector, of RTD, is een van de meest nauwkeurige instrumenten. Ze zijn gemaakt van zeer zuivere geleidende materialen zoals koper, platina, nikkel en gewikkeld in een spoel of bedekt met een dunne film. De weerstandsthermometers platina zijn de meest voorkomende en kunnen vaak worden aangeduid als RTD's. Omdat dit een resistief apparaat is, is er stroom nodig om door de sonde te stromen, wat ook betekent dat de spanning moet worden gemeten. Deze sensoren worden over het algemeen geleverd in 3 of 4 draden om zowel de weerstand van de geleiders als de contactweerstand van de lassen af ​​te leiden.

Een van de meest voorkomende platina weerstandsthermometers is de PT100. Het bestaat uit een draadspiraal of een film van puur metaal, die wordt gebruikt om temperatuurmetingen uit te voeren. De PT100 temperatuursonde kan een bereik meten van -200 graden Celsius tot 700 graden.

Thermokoppels

Veel verschillende industrieën kiezen ervoor gebruik een thermokoppel vergeleken met andere soorten temperatuursondes. Enkele van de redenen waarom ze populair zijn, zijn dat ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn en snel reageren wanneer de temperatuur verandert. Ze hebben ook het grootste bereik in vergelijking met elke andere temperatuursensor. Thermokoppels kunnen metingen opnemen van -200 graden Celsius tot meer dan 2000 graden.

Digitale sensoren

Het gebruik van een digitale sonde heeft veel voordelen. Om te beginnen heeft het slechts één datalijn nodig voor communicatie. Het heeft ook de mogelijkheid om gevoed te worden door een externe voeding of om de datalijn te gebruiken voor een verbinding. Digitale sondes maakt het ook mogelijk meerdere sensoren op dezelfde datakabel aan te sluiten en u kunt de temperaturen van elk van hen registreren met behulp van een enkele pin. Dit type technologie wordt het best gebruikt voor HVAC-omgevingscontroles en voor bewakingssystemen in grote gebouwen, zware machines en andere besturingssystemen.

Waar kun je een temperatuursensor krijgen?

Welk type temperatuursensor u ook zoekt, u vindt het bij Guilcor. We bieden prijsgaranties en verzenden naar meer dan XNUMX landen over de hele wereld. Guilcor biedt zelfs koeriersdiensten aan. Neem contact met ons op om een ​​bod te krijgen.