Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Temperatuur-, vochtigheids- en stromingssensoren voor airconditioning

Sondes voor airconditioner

De afgelopen jaren zijn onze eisen aan comfort in de omgeving waarin we wonen, werken of onze vrije tijd besteden aanzienlijk toegenomen.

Om deze redenen gebruiken we steeds vaker verschillende soorten airconditioningsystemen (omkeerbare warmtepomp, ventilator, split, enz.) om ons af te koelen. 
Hun weloverwogen keuze heeft een grote invloed op de energiebesparing.

Het doel van airconditioning is om, afhankelijk van interne en externe inputs, een optimale binnentemperatuur te bieden (voor één of meerdere kamers). 
Maar om airconditioning effectief te laten zijn, heeft u een goed temperatuur- en vochtigheidsbeheer nodig. Daarom houdt het bedrijf GUILCOR zich bezig met de ontwikkeling en levering van temperatuursensoren. Deze apparatuur is een integraal onderdeel van de energie-efficiëntie van airconditioning.

Tot de belangrijkste klanten van het bedrijf GUILCOR behoren fabrikanten van airconditioning- en koelunits voor binnen en buiten, evenals montage- en onderhoudsbedrijven.

Meting van omgevingstemperatuur

Temperatuursensoren voor airconditioningsystemen kunnen weerstand, stroom, digitale en frequentie-uitgang hebben. Al onze meetinstrumenten bieden de mogelijkheid om twee sensoren en niet-standaard gevoelige elementen (DALLAS, TSic, KTY, SMT en andere) in te kapselen. De reeks S 110-sondes is ook ontworpen voor explosieve omgevingen.


1-4.jpg


Leiding temperatuurmeting

De TR 080 temperatuursensor is in staat om snel te reageren vanuit het aangesloten systeem. De meetsonde wordt standaard op een van de buizen van de waterwisselaar gemonteerd. De temperatuursensoren van de serie S 140 of S 150 kunnen direct op de leiding worden bevestigd.

De voordelen van deze meetapparatuur zijn dat ze bij een storing eenvoudig kunnen worden gedemonteerd zonder dat de vloeistof hoeft te worden geloosd. De S 140-reeks sensoren is ook ontworpen voor mobiele of vaste airconditioners die zich in explosieve omgevingen bevinden.Temperatuurmeting in toevoer- of retourkanaal

Voor luchttemperatuurmeting in airconditioningkanalen is het mogelijk om sensoren te gebruiken met roestvrijstalen staven en koppen met klemmenblokken. Bij gebruik bij lage temperatuur kunnen deze meetapparaten worden gebruikt voor vorstbeveiliging.

De S 120-reeks sensoren is ook ontworpen wanneer het omkeerbare airconditioningsysteem zich in explosieve omgevingen bevindt. Daarnaast bieden we het assortiment PTS 4x en PTS 6x temperatuursensoren in weerstand en met de mogelijkheid om programmeerbare omvormers te installeren voor een beter beheer van het energieverbruik.

Luchtvochtigheidssensoren voor airconditioning

De sensoren uit de PTSV-serie zijn ontworpen om vochtigheid en temperatuur te meten in airconditioningtoepassingen in industriële of residentiële gebouwen. Het idee is dan om de kwaliteit van de omgevingslucht te garanderen en condensatie te beperken.

Temperatuursensoren voor airconditioning zijn ontworpen voor installatie op het oppervlak of in leidingen, met stroomuitgangen. In combinatie met sensoren voor dauwpuntdetectie worden deze sensoren ingezet wanneer het nodig is om condensatie op oppervlakken, condensatie op kritieke locaties van apparatuur of in gebouwen (airconditioningkanalen, nabij ventilatoren) te voorkomen.

Stroomdetector

Flowsensoren zijn ontworpen om de stroom van gasvormige vloeistof dynamisch te meten. Flowschakelaars zijn ontworpen om de belasting te activeren wanneer het instelpunt van de luchtstroom is bereikt.

Door de flowsensor of schakelaar en de centrale steun te combineren, is het mogelijk om de meter in airconditioningkanalen of kanalen met spanningsuitgangen te gebruiken.