Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Opwinden en opwinden temperatuursensor

Opwindende en opwindende sonde

7 producten

De beste manier om de temperatuur van een elektromotor te bewaken, is door gebruik te maken van een van onze wikkelingstemperatuursondes. Guilcor-wikkelsondes worden tegenwoordig wereldwijd in honderdduizenden elektromotoren geïnstalleerd.

Alles over
kronkelende sondes

Dit zijn bedrade temperatuursensoren beschermd door een epoxyhars en een door warmte krimpbare buis. 

Deze sensoren onderscheiden zich door hun hoge elektrische weerstand. Hun diëlektrische sterkte is over het algemeen 2.5 kV, waardoor installatie in de meeste motoren op de markt mogelijk is. Ze zijn ook compatibel met alle motorklassen tot klasse H (180°C). 

De wikkel- en wikkelsonde heeft veel voordelen: 

  • ergonomie dankzij het kleine formaat
  • lage thermische inertie
  • voordelige kosten
  • betrouwbaarheid
  • weerstand tegen trillingen

Wikkel- en wikkelsondes worden gebruikt in de elektronica en elektrotechniek. 

Hun meest gebruikelijke toepassing is het meten van temperatuur in de wikkelingen van elektromotoren en transformatorwikkelingen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor bescherming tegen overbelasting van wikkelingen, bewaking en begrenzing van temperatuurregeling in meettechnieken of temperatuurregeling van vermogenshalfgeleiders, lagers van roterende machines, enz. 

Naast de producten op deze pagina biedt Guilcor ook de productie van specifieke producten volgens uw behoeften (driefasige, asynchrone, enkelfasige, synchrone motor, enz.) 

Voor driefasenmotoren volgen hier enkele aanbevelingen: 

Het verdient de voorkeur om de leads te implanteren voordat u ze opwindt. Bovendien adviseren wij u om in het midden van de opwindkop een ruimte vrij te laten om de temperatuursensor te kunnen plaatsen. 

Elke wikkeling moet zijn uitgerust met een sonde, die op het niveau van het heetste punt moet worden geplaatst (meestal tegenover de ventilator). Als zodanig is een goed thermisch contact tussen beide vereist. Aarzel niet om hiervoor in de wikkeldraden te knijpen. 

Sluit de aansluitdraden aan op de vrije klemmen. 

Er moet parallelliteit zijn tussen de geleiders van de sonde en de draden van de wikkeling

Bij oververhitting wordt de motor losgekoppeld van het stroomnet. Hij wordt er weer mee verbonden als hij afkoelt. 

Goed om te weten: Voor testprocedures mag de meetspanning niet hoger zijn dan 2,5 V gelijkstroom. Verder bestaat het risico op oververhitting van de sensor. 

Voor professionals in de sector is het essentieel om de correcte werking van de motor te controleren. Hiervoor biedt Guilcor verschillende wikkel- en wikkelsondes aan.

U kunt vervolgens uw sensor kiezen op basis van uw behoeften (enkel, dubbel of drievoudig, kabellengte, temperatuurbereik, enz.). 

Heeft u het model gevonden dat bij u past, neem dan gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Dan garanderen wij u een snelle levering in Frankrijk en in het buitenland. 

Detectie-element: Pt 100, Pt 1000, Ni 1000, NTC, PTC, KTY, andere zoals gevraagd

Bedrijfstemperatuurbereik: temperatuurklasse H -20 ° C tot 200 ° C

Aansluitdraden: Teflon FEP of PFA 0,22 mm 2

Aansluiting: 2-draads, 3-draads of 4-draads

Certificaat voor ATEX-sonde op aanvraag.

Sonde voor plaatsing in wikkelingen, roterende machines, transformatoren of andere toepassingen

Ik kan mijn sonde niet vinden , hoe kan je me helpen?

Wij kunnen u altijd de betrouwbare, nauwkeurige en robuuste sonde bieden die u zoekt. 

Op onze website presenteren we een grote verscheidenheid aan temperatuursondes. Weet dat u uw product ook op alle specificaties kunt aanpassen of een aanvraag kunt indienen vanaf een technische tekening om uw sonde te maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw temperatuursonde zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.