Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104

Eenvoudige PTC-sonde

Levering binnen 3 tot 5 weken

PTC Thermistor Type K enkel 500mm

549.92KB downloaden

150430 CTP-documentatie | Enkele PTC-sonde

Producteigenschappen Eenvoudige PTC-sonde

Sondes die worden gebruikt in de elektrotechnische sector voor de overbelastingsbeveiliging van elektrische motorwikkelingen, transformatorwikkelingen, voor temperatuurbewaking van vermogenshalfgeleiders, lagers, enz.
ToepassingenEenvoudige PTC-sonde K135

PTC-thermistors (Positive Temperature Coefficient) zijn weerstanden gemaakt van halfgeleidermaterialen (keramiek), waarvan de weerstandswaarde aanzienlijk toeneemt als de temperatuur stijgt. Deze sondes zullen voornamelijk worden gebruikt in de elektronica- en elektrotechnische sector. Bijvoorbeeld voor overbelastingsbeveiliging van wikkelingen van elektromotoren, van transformatorwikkelingen, voor temperatuurbewaking van vermogenshalfgeleiders, van lagers van alle roterende machines, enz., Dankzij de precisie van de drempelwaarde qua werking, met kleine afmetingen, lage thermische inertie en lage kosten, is de PTC-sonde een bijzonder aantrekkelijk product.

 

Kwaliteit van onze producten

PTC-thermistors worden geproduceerd volgens DIN VDE-normen V098-1-401 (oude normen DIN 44081+ DIN 44082). Wij kunnen snel speciale producten leveren volgens uw specificaties. Met betrekking tot onze producten verwijzen we naar de geldende normen en daarom behouden we ons het recht voor om deze te wijzigen, in overeenstemming met nieuwe normen, evenals technologische vooruitgang.

 

Mechanische en elektrische kenmerken

Type: K135
Sondediameter Ø: 2 tot 2.5 mm
Krimpkous: Kynar15mm
Kabel: Zilver koper gestrand
Isolatie in Teflon PTFE / PFA (AWG26, 24, 20) Volgens keuze van de fabrikant

Standaard kabellengte L:
Enkele sonde: 500 ± 10 mm
Kleurcode: Standaardkleuren volgens DIN VDE V098-1-401 (oude normen DIN 44081+ DIN 44082).

Dirigent eindigt: 
Omhulsel voorgesneden op ~ 10 mm, klaargemaakt om te strippen (voorkomt verspreiding van de streng).

Bedrijfsspanning: U = 600VAC
Résistance des conducteurs: à 20°C, AWG26=133 Ohms/Km, AWG24=82,7 Ohms/Km
Bedrijfstemperatuur: -40 tot + 200 ° C
Max. Bedrijfsspanning: Umax = 30V
Meetspanning: Umax = 2,5V
Diëlektrische sterkte: U <2.5 kV

Nominale bedrijfstemperaturen Ttnf: de +60°C à +180°C par fractions de 10K (ainsi que +145°C et +155°C)

Tolerantie van Ttnf op:
Delta Ttnf, van + 60 ° C tot + 160 ° C: ± 5K
van + 170 ° C tot + 180 ° C: ± 6K
Thermische constante ta: <5 sec.
TaB-trigger: <3 sec.

Montage en positionering van sondes

De sondes worden bij voorkeur geïmplanteerd voordat de wikkelingen worden geïmpregneerd. Voor driefasige elektromotoren is elke wikkeling uitgerust met een sonde (enkele snelheid = 3 PTC, 2 snelheden = 6 PTC). De sondes zijn in serie geschakeld, de twee aansluitdraden moeten worden aangesloten op 2 vrije klemmen in de klemmenkast. De CTP moet op het heetste punt van de wikkelingen worden geplaatst. Bij elektromotoren ligt dit punt bijna altijd tegenover de ventilator. Het is essentieel dat de sondes een goed thermisch contact hebben met de wikkeling. In het geval van elektromotoren is het noodzakelijk om een ​​ruimte in het midden van de wikkelkop te voorzien, waardoor de behuizing van de sonde mogelijk is, de geleiders van de sonde moeten parallel aan de draden van de wikkeling worden geplaatst, de laatste moet het meeste contact hebben intiem mogelijk met de sonde. Om dit resultaat te verkrijgen, moet de draad dan stevig met de hand rond de verbandsonde worden gedrukt. Wikkelingen die zijn samengesteld uit grotere draden passen zich minder goed aan de vorm van de sondes aan, in dit geval wordt aanbevolen om de sondes lichtjes te coaten met hars geladen met kwartspoeder met een goede thermische geleidbaarheid, het is belangrijk om te vermijden luchtinsluitingen. Als de motorfabrikant impregneerproducten gebruikt die niet chemisch neutraal zijn, of als hij een speciale impregnatiemethode gebruikt die de isolatie van de sonde kan beschadigen, moet hij begrijpen dat hij test zijn prestaties.

CTP voor meting

Temperatuursensoren met PTC-sondes zijn ook zeer effectief voor bewaking van de grenstemperatuur in meet-, regel- en regeltechnieken. Afgezien van de te integreren standaardversies, inschroefvoelers, oppervlaktevoelers (met standaard kabellengtes: 500 ± 10 mm). We kunnen ook producten maken die specifiek zijn voor uw behoeften.

Eenvoudige PTC-sonde K135

Deze producten kunnen interesseert u

Levering binnen 3 tot 5 weken
Dubbele PTC-sonde

Dubbele PTC-sonde

  • Diameter 2,7 mm
  • -40 tot 200 ° C
  • PTC
  • 500 mm kabel