Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Beklede weerstandstemperatuursensor - Beklede thermokoppel

Ommantelde sonde

11 producten

Bij Guilcor bieden we verschillende soorten sondes met mantel aan. Deze sondes kunnen worden gebogen en gevormd om zo dicht mogelijk bij het te meten gebied te worden geplaatst. Deze sondes hebben over het algemeen een breed meetbereik en worden in veel industrieën gebruikt.

Alles over
omhulde sondes

Een omhulde sonde is ontworpen om vervormbaar te zijn om de sensor zo dicht mogelijk bij het te meten gebied te kunnen benaderen. In tegenstelling tot andere geleidingsdraden, loopt u niet het risico een omhulde geleidingsdraad te breken door deze te buigen als u de minimale buigradius respecteert.

Met dit meetsysteem neemt de elektrische weerstand toe als de temperatuur stijgt. Een RTD gebruikt vervolgens de weerstandsveranderingen om het temperatuurverschil te meten. 

Om de temperatuurmeting correct te laten zijn, is het noodzakelijk om de weerstandsreferenties van de bestudeerde materialen te kennen. Juist om deze reden worden voornamelijk koper, nikkel en platina gebruikt om deze meetapparatuur te ontwerpen. 

Meer specifiek zijn hier de kenmerken van onze ommantelde meetinstrumenten bij Guilcor: 

  • Mineraal geïsoleerde weerstandstemperatuursensoren voldoen aan de beschermingsgraad tot IP 67 volgens EN 60529, afhankelijk van het type thermo-element en de gebruikte productietechnologie.
  • De diameter van de mantel vanaf 1,5 mm garandeert een zeer snelle reactietijd van de sensor op temperatuurveranderingen. 
  • De weerstandsthermometerdetector (RTD) is ontworpen om te werken in chemisch niet-agressieve omgevingen. Het gebruik ervan moet worden gekozen op basis van een behuizing en een kabel die bestand is tegen temperatuur en chemische producten.
  • Het meetbereik van deze ommantelde temperatuurvoeler is -50 tot +600 . 

Om temperaturen te meten, gebruiken thermokoppels verschillende metalen (roestvrij staal, koper, ijzer, chromel, enz.) in de sensor. Dit zal een spanning creëren om de omgevingstemperatuur (of die van het bestudeerde object) te meten. Hier varieert de combinatie van metalen afhankelijk van het gewenste temperatuurbereik (lage of hoge temperaturen, precisie of breed bereik). 

Het thermokoppel zorgt ook voor een nauwkeurige temperatuurregeling. Maar het is vooral qua prijs, meetsnelheid en meetbereik dat het eruit springt. 

Hier zijn de precieze kenmerken van deze temperatuurindicatoren: 

  • Thermokoppel temperatuursensoren zijn ontworpen om de temperatuur van gasvormige, vloeibare of vaste stoffen te meten. 
  • Het temperatuurbereik is tot 1100°C, afhankelijk van het type thermokoppel en de gebruikte productietechnologie.
  • De thermometers kunnen worden gebruikt voor elk besturingssysteem dat compatibel is met het geselecteerde type thermokoppel-sonde. 
  • Omhulde sondes voldoen aan IP 67 beschermingsgraad volgens EN 60529.
  • De minimale diameter is kleiner dan die van RTD's en kan tot 0.25 mm in diameter dalen.

Bent u op zoek naar een temperatuursensor met mantel? Je kunt ze gemakkelijk terugvinden op onze website. Afhankelijk van uw wensen bieden wij verschillende modellen aan. 

En voor een nog persoonlijkere aanpassing, weet dat de lengte van de kabel op maat wordt gemaakt. Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons op te nemen om ons over uw project te vertellen. 

Zodra het aanbod is bepaald, garanderen wij een snelle levering. En dit zowel in Frankrijk als in het buitenland.

Ik kan mijn sonde niet vinden , hoe kan je me helpen?

Wij kunnen u altijd de betrouwbare, nauwkeurige en robuuste sonde bieden die u zoekt. 

Op onze website presenteren we een grote verscheidenheid aan temperatuursondes. Weet dat u uw product ook op alle specificaties kunt aanpassen of een aanvraag kunt indienen vanaf een technische tekening om uw sonde te maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw temperatuursonde zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.