Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Bajonet temperatuursonde

Bajonetsonde

5 producten

Voor het meten van de temperaturen van de motorlagers verdient het de voorkeur een thermische sonde met bajonet te gebruiken. Door te kiezen voor de bajonetsensor kunt u de temperatuur van uw elektronische en elektrotechnische apparaten nauwkeurig regelen.

Alles over
bajonet sondes

RTD-bajonetsensoren, thermistoren of thermokoppelsondes worden vaak gebruikt om de temperatuur van motorlagers te meten. 

Deze temperatuurindicatoren zijn in de eerste plaats bedoeld voor metingen aan vaste stoffen. Desalniettemin is het nog steeds mogelijk om ze te gebruiken voor vloeistoffen of gassen. 

Door de op een veer geschroefde bajonetmoer kan de sensor op het meetpunt worden gemonteerd. De veer zorgt dan voor een optimaal contact met het te meten gebied.

Verder is de combinatie moer, veer en bajonet aansluiting ook erg handig om een ​​verandering in de afstand tussen de moer en het meetpunt te compenseren. 

De bajonetsonde wordt gebruikt om de temperatuur van de motorlagers te meten. 

De bajonetkap en de veer zorgen voor een hoge bedrijfszekerheid bij het aflezen van de temperatuur. De mechanische trillingen, de uitzettingen en de contactdruk garanderen immers een goede thermische koppeling. 

En voor meer precisie is het mogelijk om de bajonetdop op de veer te draaien. Vervolgens kunt u de onderdompelingsdiepte aanpassen aan uw behoeften. 

Guilcor biedt verschillende modellen bajonet temperatuursensoren. Afhankelijk van het gekozen type sonde, zijn hier de kenmerken die u voor elk meetsysteem zult vinden: 

  • Kast: roestvrij staal
  • Diameter: keuze, 
  • Kastlengte: 10 tot 200 mm
  • Variatie van aansluitkabel: PVC, al dan niet afgeschermd, siliconen, teflon, glasvezel
  • Beschermingsgraden: IP 50 tot IP 67 volgens norm EN 60529
  • Temperatuurbereik (afhankelijk van kabelvariatie): -30 tot 80°C; -40 tot 105°C; -50 tot 250°C; 0 tot 400°C 
  • Materiaal: vernikkeld messing, roestvrij staal
  • Weerstand: 200 MΩ bij 500 V DC; 25 ± 3 graden Celsius
  • Maximaal toegestane statische tractie: 1kg
  • Accessoires: thermowell, bajonetadapter, connectoren

De sondes zijn ontworpen om te werken in een niet-agressieve omgeving. 

U zult dan uw meetapparaat moeten selecteren op basis van de contacttemperatuur, de weerstand en de kabel. 

Bij Guilcor vindt u verschillende bajonetsondes voor temperatuurregeling. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de sensor te selecteren die u nodig heeft. Wij garanderen een snelle levering naar meer dan honderd landen. 

Naast het aanbieden van de bajonetmeetsondes die op deze pagina worden getoond, kunt u met Guilcor ook uw eigen apparatuur ontwerpen volgens uw behoeften. Zo kun je de afmetingen van de koffer (qua diameter en lengte), de gebruikte materialen en het uiteinde van de koffer kiezen.

Ik kan mijn sonde niet vinden , hoe kan je me helpen?

Wij kunnen u altijd de betrouwbare, nauwkeurige en robuuste sonde bieden die u zoekt. 

Op onze website presenteren we een grote verscheidenheid aan temperatuursondes. Weet dat u uw product ook op alle specificaties kunt aanpassen of een aanvraag kunt indienen vanaf een technische tekening om uw sonde te maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een offerte op maat. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw temperatuursonde zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.