Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104

expert in 
het ontwerp, de fabricage en de distributie van temperatuursensoren

Al meer dan 35 jaar zetten wij onze knowhow op het gebied van temperatuurmeting in
om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten in de industriële, technische en onderzoekssectoren over de hele wereld.

Wij zijn al meer dan 30 jaar bezig met het ontwerpen en vervaardigen van temperatuursensoren. Volledig compatibel met alle besturingssystemen die op de markt verkrijgbaar zijn, strekt het temperatuurbereik van onze sondes zich uit van -200 tot + 1700 graden.

Kerncijfers Groep

Een internationaal bedrijf...

Exporteer meer dan 35 % afzet

…bloeiend…

20% groei anno 2022

…en erkend in de sector.

810000sondes verkocht in 2022

Onze verloving :
de fabricage van op maat gemaakte sondes voor alle gebieden

Sinds de oprichting is flexibiliteit een van de kernwaarden van GUILCOR, dus we houden altijd rekening met de beperkingen van onze klanten, zowel technisch als economisch.

En bij ons zijn er geen "kleine klanten". Of u nu 1 of 100 stuks per jaar bestelt, wij doen er alles aan om u dezelfde kwaliteit van dienstverlening te bieden.

Omdat de tevredenheid van onze klanten centraal staat bij onze prioriteiten, zetten onze teams zich dagelijks in om flexibel te zijn en zich aan te passen aan hun behoeften.

Jacques Guillon (zoon), voorzitter

licht uit de geschiedenis
GUILCOR belangrijke data

1987 Oprichting van Guilcor

JACQUES GUILLON
Oprichter van GUILCOR

1997 Ontwikkeling van het assortiment PT100, Pt1000, KTY en thermokoppelsondes

Jacques GUILLON (Zoon)
Hij vervoegde het bedrijf in 1997 en stond aan de wieg van de diversificatie van het productassortiment van de groep.

2013 ISO9001 gecertificeerd

2017

Elrick GUILLON (Kleinzoon)
In 2017 in dienst getreden bij het bedrijf als vertegenwoordiger. Hij is ook verantwoordelijk voor het stimuleren van de communicatie.

2023 Overgang van ISO14001

De geschiedenis van de GUILCOR-groep begint in 1987 wanneer Jacques GUILLON, na verkoper te zijn geweest bij de firma LEROY SOMER, besluit een vennootschap op te richten die PTC-thermistorsondes zal leveren om de thermische beveiliging van het assortiment elektrische motoren te verbeteren. Zijn voormalige werkgever wordt zijn eerste klant, het idee werkt en het bedrijf GUILCOR is geboren.

10 jaar later was het zijn zoon Jacques GUILLON tweede van de naam, die op zijn beurt blijk gaf van het vermogen om de tijdgeest te begrijpen toen hij besloot om het assortiment temperatuursensoren te diversifiëren om PT100, Pt1000, KTY sondes en thermokoppel aan te bieden. Vanaf deze datum breidt GUILCOR zijn klantenbestand uit en blijft het zijn productassortiment uitbreiden door in 2003 CTN-thermistorsondes te integreren die kunnen worden aangepast aan nieuwe toepassingsgebieden. Zo wordt GUILCOR na verloop van tijd een van de maatstaven voor het ontwerp, de fabricage en de distributie van temperatuursensoren. Vandaag behoudt de groep een sterke dynamiek en streeft ze naar meer dan een miljoen verkochte sondes per jaar.

Onze processen

De belangrijkste elementen

ISO 9001 en binnenkort ISO 14001

150 000 sensoren en thermometers op voorraad

Om 3 5 weken productietijd

Productieproces voor aangepaste sensoren

Definitie van de behoefte met de klant

Afhankelijk van de kennis van uw behoeften, brengen wij onze expertise in om samen met u het type sensor te bepalen dat het meest geschikt is: de vorm, het nut, de certificeringen, de mechanische en dimensionale beperkingen, enz.

Technisch voorstel

Zodra uw behoefte duidelijk is geïdentificeerd, bezorgen wij u technische tekeningen in 2 of 3D en alle documentatie van de technische kenmerken van het voorgestelde product.

Opstellen van kostprijsberekening en inschatting van productiedeadlines

Vanuit deze elementen kwantificeren we de prototypes, de series en indien nodig de gereedschappen en machines en bepalen we de productietijden.

Leveren van prototypes

Wij zijn het eens? Perfect, wij leveren u vervolgens prototypes voor de maat- en functionele validatie van onze producten in het laboratorium, evenals de validatie van certificaten of bijbehorende documentatie.

Pre-serie test

Voordat ze in productie gaan, worden de voorseries op uw apparatuur geïnstalleerd om te controleren of er geen technische wijzigingen meer hoeven te worden aangebracht.

Start van de eigenlijke productie en levering van de producten binnen de onderhandelde termijnen

Onze kwaliteitsnormen

vandaag ISO 9001 sinds 2013

morgen ISO 14001