Europa: + 33 2 33 61 16 70 | Amerika: +1 438 800 6104
Capacitieve druksensor - Vergelijking van druksensoren

Capacitieve druksensor

De capacitieve druksensor van keramisch materiaal wordt gebruikt vanwege de erkende kenmerken van elasticiteit, corrosieweerstand, slagvastheid, schokbestendigheid en trillingsweerstand. De thermische stabiliteit maakt het mogelijk om een ​​werktemperatuur van -40 tot 135°C te bereiken. Daarnaast heeft het een hoge meetnauwkeurigheid, hoge stabiliteit en kan het overbelastingsvermogen tot 100 maal het meetbereik van andere typen sensoren bereiken. GUILCOR capacitieve keramische druksensor combineert geavanceerd materiaal en dikke film, dunne film en keramiek op lage temperatuur.

Wat is een capacitieve druksensor?

Het capacitieve element is een keramische sensor met parallelle platen. De elektroden in het diafragma en het substraat zijn herdrukt met een organometallische pasta, de twee elementen zijn aan elkaar verzegeld met een glaspasta, deze glaspasta zorgt voor een hermetisch effect. Wanneer druk wordt uitgeoefend op het membraanoppervlak (actief gebied), vervormt het, wat resulteert in een capaciteitsverandering. De variatie in capaciteit staat in verhouding tot de waarde van de druk. Het membraan wordt niet beschadigd, zelfs niet als het in contact komt met de ondergrond in geval van overbelasting. Zodra de druk weer normaal is, wordt de prestatie niet beïnvloed. Het ontwerp verhoogt de overbelastingscapaciteit van de sensor aanzienlijk.

Het is een verbeterde versie van de diffusiedruk-siliciumsensor. De sensor heeft een hoge temperatuur- en tijdstabiliteit en kan direct met de meeste media in contact komen. Zodra de keramische capacitieve druksensor is gemonteerd, wordt deze gekalibreerd door ASIC om de uitgangsspanning of pulsprecisie van de breedtemodulatie te garanderen om de gedefinieerde standaard onder een specifieke druk te bereiken. Capacitieve keramische druksensor zonder vloeistoftransmissie en zonder vulvloeistof. Het belangrijkste is dat het geen procesgerelateerde vervuiling veroorzaakt. En vanwege zijn hoge precisie en betrouwbaarheid, met deze kenmerken, wordt het veel gebruikt op het gebied van voedsel, medicijnen, koeling, auto-industrie en elke andere industrie.

Flow sheet
Werkingsprincipe van druksensor

Begrijp de prestatiespecificaties

De nauwkeurigheid van de sensor wordt op verschillende manieren gespecificeerd om u te helpen de beste sensor voor een bepaalde toepassing te vinden. Specificaties zijn onder meer nauwkeurigheid (statische en totale foutband), lineariteit, hysterese, herhaalbaarheid, kalibratie en temperatuur.


Precisie

De term nauwkeurigheid heeft veel verschillende definities. Het meest algemeen aanvaarde is dat het de som is van de fouten als gevolg van lineariteit, hysterese en herhaalbaarheid bij kamertemperatuur. Sommige fabrikanten gebruiken het kwadraat van de som van de wortels van deze drie bronnen van fouten. Gepresenteerd als een percentage van het bereik (% span geschreven en ook% FS is de afkorting voor full span). Het bereik op de drukas is het totale drukbereik van een apparaat (bijvoorbeeld voor een apparaat van 0 tot 100 psi is het 100 psi; voor een apparaat van 200 tot 500 psi is het 300 psi). Het bereik op de uitvoeras van het apparaat komt overeen met het volledige uitvoerbereik (bijvoorbeeld voor een apparaat van 0,5 V tot 4,5 V is het 4,0 V).


Lineariteit (of non-lineariteit)

Lineariteit is de maximale afwijking van de sensoruitvoer van een rechte lijn van best fit (BFSL), alleen gemeten met toenemende druk. Het wordt meestal uitgedrukt in ± x% FS. Een typische lineariteitsfout wordt geïllustreerd in figuur 5.

Lineariteitsdiagram druksonde


Hysterese

Maximale hysterese verschil in sensoruitvoer bij een druk wanneer deze druk eerst wordt benaderd wanneer de druk toeneemt, en vervolgens wordt benaderd wanneer de druk afneemt tijdens een drukbereik over het volledige bereik. Het wordt aangegeven als minder dan x% FS. Een hysteresefout wordt geïllustreerd in figuur 6.

Schema van de hysterese van de druksondes


Herhaalbaarheid

Herhaalbaarheid is het maximale outputverschil wanneer dezelfde druk achtereenvolgens onder dezelfde omstandigheden wordt uitgeoefend en vanuit dezelfde richting nadert. Herhaalbaarheid wordt bepaald door twee drukcycli en wordt gerapporteerd als minder dan x% FS. De herhaalbaarheidsfout wordt geïllustreerd in
Figuur 7.

Herhaalbaarheidsdiagram van druksensoren